Pagina's

FRIDAYFOOD | Couscous


HI!

It's friday again, the day of the weekend! To start this weekend well, we've made a delicious meal for ourselves. We've made couscous with vegetarian 'meatballs' and a tomato-salad. Here the recipe:
For Dutch translation -->
Het is weer vrijdag hoor! De dag van het weekend. Om het weekend goed te beginnen hebben we een heerlijk (en gezond) gerecht voor onszelf gemaakt. We hebben couscous met vegetarische balletjes gemaakt en een tomatensalade. Het recept vind je hier:

For the couscous you need (2 persons):
-150 grams couscous
-3 tomatoes
-1/2 union
-25 grams rucola
-2 tablespoons olive oil
-50 grams white cheese (in cubes)
-2 teaspoons cinnamon
-4 tablespoons  ketchup
-a package vegetarian 'meatballs'

First, you cut the tomatoes and the union. After this, you prepare the couscous like the explanation on the package. (there are many different ways to prepare this) In our case, we must cook 150 millimeters of water plus a tablespoon olive oil.
As soon as the water cooks, you get the saucepan off and you serve the couscous in it. Keep the couscous moving until the water and olive oil are gone. Let this mixture rest.
Prepare, while resting the mixture, the 'meatballs'. As soon as the 'meatballs' are almost cooked, you bake the unions and tomatoes.
As soon as the 'meat' balls are ready and the couscous a little bit cooled, you strew the cinnamon over the couscous together with the ketchup. You can also put the rucola, white cheese, baked union, tomatoes and 'meatballs' also through the couscous. We didn't do this and we choose to serve these ingredients on the couscous.
It's easy, quick and delicious!
Bon appétit!

 Voor de couscous heb je nodig (2 personen):

- 150 gram couscous
- 3 tomaten
- 1/2 ui
- 25 gram rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram witte kaas/feta (in blokjes gesneden)
- 2 theelepels kaneel
- 4 eetlepels ketchup
- een pakje vegetarische balletjes

Om te beginnen snijd je de tomaten en de ui. Hierna bereid je de couscous zoals het op de verpakking staat, (er zijn verschillende bereidingswijzen) in dit geval is dat 150 milliliter water aan de kook brengen met daarin 1 eetlepel olijfolie.
Zodra dit aan het koken is, haal je de pan van het vuur af en schep je de couscous erdoorheen. Blijf de couscous een tijdje omscheppen totdat deze het water en de olie op heeft genomen. Dit laat je even rusten. Verhit nu in een pan olijfolie en bak de balletjes. Als de balletjes bijna gaar zijn, laat je de ui en de tomaten nog even meebakken. Als de balletjes gaar zijn en de couscous een beetje afgekoeld, schep je de kaneel en ketchup erdoorheen. Eventueel kun je de rucola, witte kaas/feta, gebakken ui en tomaat en de balletjes er ook doorheen scheppen. Wij hebben dit niet gedaan en ervoor gekozen om deze er los op te serveren. Het is een snel, makkelijk en super lekker gerecht! Eet smakelijk!
For the tomato-salad you need:

-500 grams tomatoes
-persil
-1/2 union
-1 tablespoon olive oil
-1 tablespoon thym
-pepper and salt

This is a really quick and easy recipe. First, you cut the tomatoes in small cubes. After this you cut the union really small. Put the tomatoes and union in a big bowl. Add some persil, thym, salt and pepper and the olive oil. You can also add other spices.
 Bon appétit!


Voor de tomatensalade heb je nodig: 

- 500 gr trostomaten
- peterselie
- 1/2 ui
- scheutje olijfolie
- een lepel tijm 
- peper en zout 

Dit is een heel snel en makkelijk recept. Als eerste snij je de tomaten in kleine blokjes. Hierna snij je de ui erg fijn. Dit doe je bij elkaar in een grote schaal. Hier voeg je wat peterselie, tijm en een scheutje olijfolie bij. Ook voeg je wat peper en zout toe. Je kunt hier eventueel ook nog wat andere kruiden bijdoen, wat jij lekker vind. 
Smakelijk! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten